Enter your keyword

News

Wie we zijn, waar we staan, waar we heen willen

Wie we zijn, waar we staan, waar we heen willen

Na bijna 20 jaar succes met tuincreatie en -onderhoud, koos Degmo voor een nieuw hoofdstuk. Stichter Bart De Geest trok vriend en collega-ondernemer Joachim De Bock aan als nieuwe hoofdaandeelhouder en CEO. Bart blijft met een minderheidsparticipatie betrokken bij Degmo, waar hij zich weer volledig kan toeleggen op zijn passie, het eigenlijke tuinieren. Hoe ziet de nieuwe CEO Degmo evolueren? We spraken erover met Joachim De Bock. 

 

Joachim, liever rozen en tulpen dan schroeven en spijkers?

De twee sluiten elkaar niet uit. Ze kunnen best bij elkaar passen.

Maar dan wellicht niet in dezelfde vaas. Van waar de drive, als CEO van een bouwonderneming, om je ook te gaan investeren in een tuinbedrijf?

Ik ken Bart De Geest, de stichter van Degmo, via een vriend/zakenrelatie. Toen hij de behoefte voelde om het iets rustiger aan te doen en zich meer wou toeleggen op het eigenlijke tuinieren, kwam zijn vraag aan mij, om zijn zaak over te nemen, bijna als vanzelf.

Op het eerste zicht koppel je twee activiteiten die volledig los staan van elkaar. Schep je als tuinier ook een meerwaarde voor je activiteit als bouwondernemer?

Zeker. De complementariteit is groter dan je aanvankelijk zou denken. Juri, onze bouwonderneming, is gespecialiseerd in grotere projecten. Onze klanten zijn op het einde van de opdracht meer bezig met de binnenafwerking en uitrusting dan met de tuin. Zo krijgen we heel regelmatig de vraag of wij niet iemand kennen om zich met de groenomgeving bezig te houden.

Met Degmo heb je dus het antwoord altijd paraat.

Degmo is inderdaad een heel positieve verruiming van ons servicepallet. Mijn bouwhelm en tuinierpet delen de kapstok.

Beschik je zelf over de nodige tuinierkennis en -ervaring?

De complementariteit die ik aanhaalde, laat zich ook voelen in de dagelijkse werking. Bart, die voltijds betrokken blijft, brengt zijn commerciële ervaring en zijn enorme kennis en passie als tuinier. Ikzelf heb wel groene vingers, maar laten we zeggen dat ik ze eerder in het weekend buiten laat. Mijn meerwaarde in het bedrijf ligt duidelijk bij beheer en administratie.

Verandert er iets aan de dienstenwaaier van Degmo onder jouw leiderschap?

We leggen ons hoofdzakelijk toe op creatie en aanleg van nieuwe projecten, vaak maar niet uitsluitend in het verlengde van de bouwprojecten van Juri. Daarbij sluiten we tuinonderhoud niet uit, al was het maar om de vele tevreden klanten van Degmo verder te bedienen.

Heeft dit een mogelijke invloed op het klantenbestand van Degmo?

Ja, voor nieuwe realisaties richten we ons eerder tot bedrijven en KMO’s. Maar we blijven ook actief op de markt van particulieren, al was het maar, zoals ik reeds zei, uit zorg voor onze bestaande klanten.

Mogen we dit omschrijven als een gezonde, organische groei? Een ontwikkeling die bijna van nature bij tuinieren past?

Zo zien wij het wel, ja. We behouden enerzijds een hechte band met het verleden door de betrokkenheid en de kennis van Bart, en door de naam van de onderneming niet te wijzigen. Je moet weten dat Degmo samengesteld is uit de initialen van Bart De Geest en zijn echtgenote, de stichters van de firma. Anderzijds krijgt Degmo de nodige zuurstof om zich verder te ontwikkelen en de continuïteit naar de toekomst toe te verzekeren. De nieuwe medewerkers die we sedert de overname aangeworven hebben, zijn daar het beste bewijs van.

Zo zie je maar. De dag dat je Joachim in je tuin ziet opduiken met een betonmolen om het gras te sproeien, is niet voor morgen. Tenslotte kan en mag ook een bouwondernemer zich heruitvinden. Om ook in jouw tuin, tussen de rozen en de tulpen, spijkers met koppen te slaan.